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Documents  Nutrition | enregistrements trouvés : 392

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Accès au texte intégral (2021-03-18)

New report published by the Global Coalition on Aging and Nutricia examines the impact of the COVID-19 pandemic on older people’s health and well-being. During the pandemic, the role of nutrition for health has come into sharper focus but still remains under-addressed. The report reinforces the need for integrated care pathways that incorporate nutrition and physical exercise to better support the health of older people now, but also after the pandemic." (GCOA)
New report published by the Global Coalition on Aging and Nutricia examines the impact of the COVID-19 pandemic on older people’s health and well-being. During the pandemic, the role of nutrition for health has come into sharper focus but still remains under-addressed. The report reinforces the need for integrated care pathways that incorporate nutrition and physical exercise to better support ...

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Accès au texte intégral (2020-05-20)

"Les mesures pour lutter contre la pandémie de COVID-19, notamment la distanciation physique et la consigne de rester à la maison, peuvent compliquer l'alimentation des aînés en raison des barrières accrues d'accessibilité aux aliments (heures d'ouverture des marchés d'alimentation réduites, mesures d'hygiène sur place, files d'attente, etc.). Leur alimentation peut aussi être influencée par le stress et l'anxiété associés à la pandémie. Par ailleurs, comme les aînés ont moins d'interactions avec leurs proches et que la présence du personnel des services de soins ou sociaux à domicile est plus limitée, il est possible qu'une détérioration de leur état nutritionnel passe inaperçue." (Extrait du document, INSPQ)
"Les mesures pour lutter contre la pandémie de COVID-19, notamment la distanciation physique et la consigne de rester à la maison, peuvent compliquer l'alimentation des aînés en raison des barrières accrues d'accessibilité aux aliments (heures d'ouverture des marchés d'alimentation réduites, mesures d'hygiène sur place, files d'attente, etc.). Leur alimentation peut aussi être influencée par le ...

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Accès au texte intégral (17-12-2019)

"Each chapter provides:
• Background on a clinical topic
• Strategies you can use in your caregiving
• Tips for how to communicate with professionals
• Resources for further support.
Each chapter includes important tips in boxes that:
• Challenge some of the common myths
• Share facts you need to know
• Provide tools that you can print out and use at your convenience."
"Each chapter provides:
• Background on a clinical topic
• Strategies you can use in your caregiving
• Tips for how to communicate with professionals
• Resources for further support.
Each chapter includes important tips in boxes that:
• Challenge some of the common myths
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• Provide tools that you can print out and use at your convenience."

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L'examen clinique de l'aîné : guide d'évaluation et de surveillance clinique | Voyer, Philippe | Montréal : Éditions du renouveau pédagogique , 2017 (2e édition), , xix, 425 p. |

WY 152 V975e | (disponible) - | Monographie

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Accès au texte intégral (11-09-2017)

Complément du manuel Soins infirmiers aux aînées en pertes d'autonomie
L'essentiel de l'information pratique qui se glisse dans une poche
Rapide à consulter, pour soutenir la prise de décision en contexte clinique

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Accès au texte intégral (2021-07-22)

"Senior participation in the Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) has traditionally been lower than other groups among those eligible, with historical estimates below 50 percent. We examine the impacts of state SNAP policies on program participation among low-income senior (age 60 and older) and non-senior households using data from the 2001-2014 December Current Population Survey Food Security Supplement. Our results suggest that policies designed to expand SNAP eligibility modestly increased participation among seniors but led to larger increases among non-seniors. In contrast, we find little evidence of effects of policies related to transaction costs, stigma, or outreach on either group." (National Bureau of Economic Research)
"Senior participation in the Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) has traditionally been lower than other groups among those eligible, with historical estimates below 50 percent. We examine the impacts of state SNAP policies on program participation among low-income senior (age 60 and older) and non-senior households using data from the 2001-2014 December Current Population Survey ...

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Accès au texte intégral (2021-06-28)

"Adequate housing which is safe, accessible, available, appropriate and high quality is key to us achieving the highest attainable standard of health. This briefing paper sets out evidence on how housing can influence health and wellbeing." (Housing LIN)

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Accès au texte intégral (2021-05-28)

"A European research project, of which AGE Platform Europe is a partner, called PROMISS, aims to better understand and ultimately prevent protein energy malnutrition in older age. To do so, PROMISS makes use of large scale databases to understand the relationships between food intake, food characteristics, physical activity, the oral and gut microbiota, and poor appetite, malnutrition and poor health among older adults. Preferences and attitudes of older persons with regard to food intake and physical activity are also identified." (AgePlatform Europe)
"A European research project, of which AGE Platform Europe is a partner, called PROMISS, aims to better understand and ultimately prevent protein energy malnutrition in older age. To do so, PROMISS makes use of large scale databases to understand the relationships between food intake, food characteristics, physical activity, the oral and gut microbiota, and poor appetite, malnutrition and poor ...

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Making the most of mealtime in long-term care during COVID-19 | Keller, Heather | Waterloo, Ontario : Research Institute for Aging , 2020 , 1 p. |

En ligne | (disponible) - | Monographie

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Accès au texte intégral (2021-03-09)

"COVID-19 has presented many challenges around mealtime in long-term care. These tips from Schlegel Research Chair Heather Keller can help create a positive mealtime experience for residents." (RIA)

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Accès au texte intégral (2021-03-04)

"ALIM 50+ a demandé à ses adhérents-experts leurs conseils pour garder une personne âgée en bonne santé physique et morale en période de confinement. En voici la synthèse pratique, ce sont 8 très bons conseils. Prière de les diffuser largement dans vos réseaux, à tous ceux que vous aimez et à leurs aidants!" (Extrait du document)

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Accès au texte intégral (2021-06-04)

"Federal nutrition guidelines are the basis for nutrition assistance programs that serve older adults. However, the guidelines focus on a healthy population and not on the needs of many older adults, such as those with common health conditions and those over age 70. Most older adults have more than one chronic condition, such as diabetes or heart disease. As the population ages, demand for federal nutrition assistance programs will increase. We recommended that the Department of Health and Human Services develop a plan to focus on older adults’ needs in a future update to the guidelines." (US Government Accoutability Office)
"Federal nutrition guidelines are the basis for nutrition assistance programs that serve older adults. However, the guidelines focus on a healthy population and not on the needs of many older adults, such as those with common health conditions and those over age 70. Most older adults have more than one chronic condition, such as diabetes or heart disease. As the population ages, demand for ...

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Personne âgée [58]

Vieillissement [32]

Gériatrie [30]

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Prévention [26]

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Soins infirmiers [21]

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Démence [15]

Dénutrition et malnutrition [15]

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Outil d'évaluation [13]

Traitement (Thérapeutique) [12]

Vieillissement réussi [12]

Ostéoporose [11]

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Aliment [8]

Diabète [8]

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Soins palliatifs [8]

Trouble de la nutrition [8]

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Évaluation nutritionnelle [5]

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Recherche sur le vieillissement [4]

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Soins [4]

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Communauté ethnoculturelle [3]

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Gastroentérologie [3]

Homme [3]

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Intervention nutritionnelle [3]

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Maladie neurodégénérative [3]

Médicament [3]

Normes et standards [3]

Perte pondérale [3]

Pharmacie et pharmacologie [3]

J Plus

Auteurs

[et al] [13]

MORLEY, John E. [11]

et al [10]

Shatenstein, Bryna [10]

Kergoat, Marie-Jeanne [9]

Ferland, Guylaine [7]

FERRY, Monique [5]

MARCILHACY, Armelle [5]

LENTNER, C. [4]

PAYETTE, Hélène [4]

Presse, Nancy [4]

VELLAS, Pierre [4]

Agence française de sécurité sanitaire des aliments. Groupe de travail "Guides alimentaires du Programme national nutrition-santé" [3]

ALIX, Emmanuel [3]

Bherer, Louis [3]

BROCKER, Patrice [3]

COE, Rodney M. [3]

GAMACHE, André [3]

GAUDREAULT, Martine [3]

GIROUX, Marthe [3]

GROHER, Michael E. [3]

MONARQUE, Françoise [3]

NOURHASHEMI, Fati [3]

Schlegel-UW Research Institute for Aging [3]

ALBAREDE, Jean-Louis [2]

Alzheimer’s Association. Campaign for Quality Residential Care [2]

BELMIN, Joël [2]

BERTIERE, M. C. [2]

BLOUIN, Nathalie [2]

Canada. Agence de santé publique. Division du vieillissement et des aînés. Atelier sur le vieillissement en santé (2001 : Ottawa) [2]

CHAGNON DECELLES, Diane [2]

Chaudhury, Habib [2]

DAIGNAULT GÉLINAS, Monique [2]

DESJARDINS, Isabelle [2]

Ducharme, Francine [2]

GAVAZZI, Gaëtan [2]

GLICK, Zvi [2]

HABER, David [2]

Hébert, Réjean [2]

HÉBUTERNE, Xavier [2]

Hôpital Sainte-Croix. Département de santé communautaire [2]

Institut universitaire de gériatrie de Montréal [2]

Institut universitaire de gériatrie de Montréal. Service de nutrition clinique [2]

JOBIN, Marie-France [2]

Keller, Heather [2]

KOUSMINE, Catherine [2]

LAVALLEE COTE, Louise [2]

Leblanc, Suzie [2]

Leclerc, Bernard Simon [2]

NICE Guidelines Development Group [2]

OLIVIER, Jean-Luc [2]

Ordre professionnel des diététistes du Québec [2]

PAQUIN, Hélène [2]

Perry, Anne Griffin [2]

Potter, Patricia Ann [2]

PROULX, Guylaine [2]

RAPIN, Charles-Henri [2]

REID, Isabelle [2]

ROSENBERG, Irwin H. [2]

RUBENSTEIN, Laurence Z. [2]

SANSCARTIER, Michel [2]

Santé Canada [2]

SCHLENKER, Eleanor D. [2]

THOMAS, David R. [2]

TIMIRAS, Paola S. [2]

TREMBLAY, Johanne [2]

Trivalle, Christophe [2]

Vellas, Bruno [2]

VILLEDIEU, Yanick [2]

World Health Organization [2]

ABADIE, Sylvie [1]

Academy of nutrition and dietetics [1]

ADAMS, D. [1]

ADELMAN, Ronald D. [1]

AERTS, Ann [1]

Agid, Yves [1]

AJMONE MARSAN, Paolo [1]

ALLMAN, Richard M. [1]

AMALBERTI, F. [1]

AMZALLAG, Marie [1]

APFELBAUM, Marian [1]

ARMBRECHT, H. James [1]

ASSAYAG, Patrick [1]

Association des préposés aux bénéficiaires du Québec [1]

Association québécoise de gérontologie [1]

Astell, Arlene [1]

ATKINS, Robert C. [1]

AUDET, Pauline [1]

BALDUCCI, Lodovico [1]

BARBERGER-GATEAU, Pascale [1]

BARKER, Noreen [1]

BARROIS, B. [1]

BATES, J.-F. [1]

BAYER, Linda M. [1]

BEAUCHAMP, Denis [1]

BEAUCHEMIN, Jean-Pierre [1]

BEAUREGARD, Léa [1]

BEERS, Mark H. [1]

Belchior, Patricia [1]

BELISLE, Francine [1]

BÉLIVEAU, Richard [1]

J Plus


 

 

 


 
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