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Documents  Alimentation | enregistrements trouvés : 309

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Accès au texte intégral (2021-03-18)

New report published by the Global Coalition on Aging and Nutricia examines the impact of the COVID-19 pandemic on older people’s health and well-being. During the pandemic, the role of nutrition for health has come into sharper focus but still remains under-addressed. The report reinforces the need for integrated care pathways that incorporate nutrition and physical exercise to better support the health of older people now, but also after the pandemic." (GCOA)
New report published by the Global Coalition on Aging and Nutricia examines the impact of the COVID-19 pandemic on older people’s health and well-being. During the pandemic, the role of nutrition for health has come into sharper focus but still remains under-addressed. The report reinforces the need for integrated care pathways that incorporate nutrition and physical exercise to better support ...

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Ce que veulent nos ainés pour le diner | Institut Nutrition ; CREDOC | [S.l.] : Institut Nutrition , 2021 , 16 p. |

En ligne | (disponible) - | Monographie

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Accès au texte intégral (2021-09-30)

"Le repas du soir tient une place importante dans la vie des personnes âgées résidant en EHPAD. Il marque la fin de la journée et représente une source de plaisir tant sur le plan organoleptique que sur celui de la convivialité. Pour une partie des résidents, l'importance du repas du soir renvoie également à son aspect roboratif et à la satisfaction de ne manquer de rien au dîner. La prise alimentaire en salle à manger participe au bien-être général de la personne âgée et à son équilibre, associant le plaisir, le maintien du lien social et de l'autonomie. Sa perception varie en fonction de divers éléments comme le montre notre étude." (Institut Nutrition)
"Le repas du soir tient une place importante dans la vie des personnes âgées résidant en EHPAD. Il marque la fin de la journée et représente une source de plaisir tant sur le plan organoleptique que sur celui de la convivialité. Pour une partie des résidents, l'importance du repas du soir renvoie également à son aspect roboratif et à la satisfaction de ne manquer de rien au dîner. La prise ...

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Accès au texte intégral (2021-09-29)

"Le HCSP actualise les repères alimentaires du Programme national nutrition santé pour les personnes âgées. Ces nouveaux repères alimentaires vont servir de support pour l’élaboration des messages et la communication destinée au grand public élaborés par Santé publique France. Cet avis est ciblé pour les personnes âgées de plus de 75 ans, considérant les risques nutritionnels principaux à partir de cet âge que sont la dénutrition et la sarcopénie (déclin de la force et de la masse musculaire). Les repères nutritionnels ont donc pour objectif de prévenir ces risques, en soulignant l’importance de maintenir le plaisir de manger pour guider les choix, améliorer l’appétit et assurer une stabilité pondérale. L’ensemble de l’alimentation doit être suffisante en qualité et en quantité, en respectant des repas réguliers. L’activité physique régulière, la réalisation d’exercices adaptés deux fois par semaine et la limitation de la sédentarité sont aussi des éléments essentiels à la santé. Pour les personnes de moins de 75 ans, ainsi que pour les femmes à partir de la ménopause, les enjeux nutritionnels sont similaires à ceux de la population générale adulte et les repères nutritionnels pour les adultes sont valables."
"Le HCSP actualise les repères alimentaires du Programme national nutrition santé pour les personnes âgées. Ces nouveaux repères alimentaires vont servir de support pour l’élaboration des messages et la communication destinée au grand public élaborés par Santé publique France. Cet avis est ciblé pour les personnes âgées de plus de 75 ans, considérant les risques nutritionnels principaux à partir ...

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Social eating guide | TLC: Talk, Listen, Change | [S.l.] : Ambition for Ageing , 2021 , 51 p. |

En ligne | (disponible) - | Monographie

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Accès au texte intégral (2021-09-02)

"This new guide by Ambition for Ageing finds out how you can design and run your own social eating activities to help enhance people’s connections to their communities." (Ambition for Ageing)

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Accès au texte intégral (2021-07-22)

"Senior participation in the Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) has traditionally been lower than other groups among those eligible, with historical estimates below 50 percent. We examine the impacts of state SNAP policies on program participation among low-income senior (age 60 and older) and non-senior households using data from the 2001-2014 December Current Population Survey Food Security Supplement. Our results suggest that policies designed to expand SNAP eligibility modestly increased participation among seniors but led to larger increases among non-seniors. In contrast, we find little evidence of effects of policies related to transaction costs, stigma, or outreach on either group." (National Bureau of Economic Research)
"Senior participation in the Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) has traditionally been lower than other groups among those eligible, with historical estimates below 50 percent. We examine the impacts of state SNAP policies on program participation among low-income senior (age 60 and older) and non-senior households using data from the 2001-2014 December Current Population Survey ...

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Accès au texte intégral (2021-06-28)

"Adequate housing which is safe, accessible, available, appropriate and high quality is key to us achieving the highest attainable standard of health. This briefing paper sets out evidence on how housing can influence health and wellbeing." (Housing LIN)

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Accès au texte intégral (2021-05-28)

"A European research project, of which AGE Platform Europe is a partner, called PROMISS, aims to better understand and ultimately prevent protein energy malnutrition in older age. To do so, PROMISS makes use of large scale databases to understand the relationships between food intake, food characteristics, physical activity, the oral and gut microbiota, and poor appetite, malnutrition and poor health among older adults. Preferences and attitudes of older persons with regard to food intake and physical activity are also identified." (AgePlatform Europe)
"A European research project, of which AGE Platform Europe is a partner, called PROMISS, aims to better understand and ultimately prevent protein energy malnutrition in older age. To do so, PROMISS makes use of large scale databases to understand the relationships between food intake, food characteristics, physical activity, the oral and gut microbiota, and poor appetite, malnutrition and poor ...

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Social eating technical handbook | TLC: Talk, Listen, Change | [S.l.] : Ambition for Ageing , 2020 , 52 p. |

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Accès au texte intégral (2021-09-02)

This technical handbook is designed to support staff and volunteers, who are organising and delivering social eating in community settings. Its purpose is to provide guidance around the planning, set up and delivery of cook and eat sessions for older people. This content has been created in conjunction with our project partners and with specialist input from Cracking Good Food. It forms part of our Social Eating Guide, funded by Ambition for Ageing.
This technical handbook is designed to support staff and volunteers, who are organising and delivering social eating in community settings. Its purpose is to provide guidance around the planning, set up and delivery of cook and eat sessions for older people. This content has been created in conjunction with our project partners and with specialist input from Cracking Good Food. It forms part of ...

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Making the most of mealtime in long-term care during COVID-19 | Keller, Heather | Waterloo, Ontario : Research Institute for Aging , 2020 , 1 p. |

En ligne | (disponible) - | Monographie

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Accès au texte intégral (2021-03-09)

"COVID-19 has presented many challenges around mealtime in long-term care. These tips from Schlegel Research Chair Heather Keller can help create a positive mealtime experience for residents." (RIA)

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Accès au texte intégral (2021-03-04)

"ALIM 50+ a demandé à ses adhérents-experts leurs conseils pour garder une personne âgée en bonne santé physique et morale en période de confinement. En voici la synthèse pratique, ce sont 8 très bons conseils. Prière de les diffuser largement dans vos réseaux, à tous ceux que vous aimez et à leurs aidants!" (Extrait du document)

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GAMACHE, André [8]

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Shatenstein, Bryna [7]

Ferland, Guylaine [6]

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Colloque "Personnes âgées et nutrition clinique : pour savourer chaque seconde !" (2006 : Montréal) [3]

FERRY, Monique [3]

Institut canadien d'information sur la santé [3]

LAVALLEE COTE, Louise [3]

Martel, Laurent [3]

PAYETTE, Hélène [3]

Schlegel-UW Research Institute for Aging [3]

SHIELDS, Margot [3]

Statistique Canada [3]

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BOURASSA, Louise [2]

BOURRE, Jean-Marie [2]

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CHAGNON DECELLES, Diane [2]

Chaudhury, Habib [2]

Clinique Mayo [2]

DAIGNAULT GÉLINAS, Monique [2]

DESJARDINS, Isabelle [2]

DOUCET, Colombe [2]

Fondation canadienne du Parkinson [2]

FRANCOEUR, Louise [2]

GAUDREAULT, Martine [2]

GIROUX, Marthe [2]

GOSSELIN, Céline [2]

Healthy ageing [2]

Hôpital Sainte-Croix. Département de santé communautaire [2]

Institut universitaire de gériatrie de Montréal [2]

Institut universitaire de gériatrie de Montréal. Service de nutrition clinique [2]

Keller, Heather [2]

LATIMER, Elizabeth J. [2]

Leblanc, Suzie [2]

Leclerc, Bernard Simon [2]

Ledoux, André [2]

LEGAULT, Alain [2]

MANOUKIAN, Alexandre [2]

MASSE-THIBAUDEAU, Ghislaine [2]

PAQUIN, Hélène [2]

PETERSEN, Poul Erik [2]

POIRIER, Alain [2]

PROULX, Guylaine [2]

REID, Isabelle [2]

RICHARD, Lucie [2]

Santé Canada [2]

SEOANE, Nicole A. [2]

Statistics Canada [2]

TLC: Talk, Listen, Change [2]

TREMBLAY, Johanne [2]

Trickey, Francine [2]

Vellas, Bruno [2]

ABADIE, Sylvie [1]

ADAMS, D. [1]

Agence de développement de réseaux locaux de services de santé et de services sociaux de Montréal. Direction de la santé publique [1]

Agence de santé publique du Canada [1]

AGUIRRE, Elisa [1]

ALIX, Emmanuel [1]

ALPÉROVITCH, A. [1]

AMABLE, Yvette [1]

AMALBERTI, F. [1]

American dietetic association [1]

AMYOT, Jean-Jacques [1]

ANDERSON, John J. B. [1]

APEL, Michael [1]

APPLEGATE, William B. [1]

ARMENTI, Vincent T. [1]

ARZEL, Béatrice [1]

ASPLUND, Kenneth [1]

Assistance publique. Hôpitaux de Paris [1]

ATKINS, Robert C. [1]

ATTERLY, Brenda [1]

AUCOIN, Léonard [1]

AUDET, Jean [1]

AYOTTE, Dawn [1]

BARBE, Dorothy M. [1]

BARRETT-CONNOR, E. [1]

BASDEKIS, Jean-Claude [1]

BATES, J.-F. [1]

BAYENCE, N. [1]

BEAUDET, Gilliane [1]

BEAULIEU, Marie-Pierre [1]

BEAUREGARD, Léa [1]

BÉGUIN, Anne-Marie [1]

BELANGER, A. [1]

Belchior, Patricia [1]

BELMIN, Joël [1]

BERTIERE, M. C. [1]

BIENVENUE, Johanne [1]

BIESALSKI, Hans Konrad [1]

BIESALSKI, Ursula [1]

BLANCHET, Carole [1]

BLANCHET, Claudine [1]

BLEECKX, Didier [1]

BOGERS, R. P. [1]

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